Şeker Hastalığı Tedavisi

 

Şeker Hastalığı Tedavisi

Şeker hastalığı tedavisi olarak bırakın burada ki bilgileri internette okuduğunuz hiçbir bilgi tam olarak tedavi özelliği taşımaz. Bunu bilmeniz gerekir. Bunun dışında sizlere verilen bilgiler bitkilerin ne işe yaradığı hakkındadır. Doğada hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır ki bu bağlamda bizde sizlere bu hastalıkla ilgisi olan bitkilerine ne işe yaradığını yazacağız. Sağlıklı ve iyi yapacağınız diyet,egzersiz programları ve ilaçlar şeker hastalığının önlenmesi tedavisinde büyük unsurdur. Bununla birlikte bazı doğal çözümler ile takviyede çözüm olabilir. Şimdi vereceğimiz doğal bitkilerin bir çoğu kan şekerinizi düşürmede, insülin duyarlılığını artırmada ve kan lipitlerini arttırmakta dahil olmak şartı ile anti diyabet özelliğine sahiptirler.

Şimdi ise hangi bitkiler diyabet hastalığına çözüm olacak öğrenelim.

  1. ZENCEFİL Diyabetteki bazı semptomları azaltır. 88 Katılımcının 8 hafta boyunca katıldığı çalışmalarda hergün 3 gr verildi ve son 2 ila 3 ay süresince açlık kan şekeri ve HbA1c düzeyinin düştüğü belirlenmiştir.Zencefil anti-inflamatuar ile antioksidan etkindir.Zencefil iltihaplanmalarda,düşük olan kan şekeri düzeyinde ve diyabetin bazı olumsuz sonuçlarını da önlemeye yardımcı olan şifalı ve doğal bir bitkidir.
  2. ZERDEÇAL Zerdeçalda köri içeren bir bitki türüdür.Bu sayede anti-diyabet olmak üzere kurkumin adı verilen bir bileşende içermektedir. Kurkumin bileşeni kan şekerini düşürde iyi geldiği gözlenmiştir.Günde 300 mg kurkumin alan bir diyabet hastasının kan şekerinin %18 lik bir düşüş göstermiştir.Gizli şeker olan bir hastanın günde 9 ay süresince 1.5 gr. kurkumin tüketmesi bete-hücrelerini iyileştirmiştir.Ayrıca kurkumin sayesinde kalp rahatsızlığı ve diyabetteki diğer sorunları azalttığı kanıtlanmıştır.
  3. ÇÖREK OTU  Çörek otu  bitkisinin bir çok tedavide kullanıldığını ve çok şifalı bir bitki olduğunu hemen hemen herkes bilir.İltihaplanmalarda,bakterilerle mücalede, kan likitlerini düşürmede,kalp ile karaciğerdeki hastalıklarının da iyileşmesinde rol oynar.Diyabet hastalarının önemli bölümünde düşürdüğü ortaya konulmuştur.
  4. TARÇIN   Tarçın diyabet hastalarının kullanması gereken en önemli bitki olarak araştırılmıştır bazı verilere göre bir çok laboratuvar araştırması sonucunda insülin direncini arttırmakta,yemekten sonra glikoz emiliminin düşmesinde ve iltihaplanmalarda çözüm olmuştur.Bazı incelemelerde kötü ve iyi kolesterolün iyileştiği gözlemlenmiştir. Kan şekeri düşürmek için birebir çözüm tarçın kullanımıdır.

ÖNEMLİ NOT: Çok tarçın tüketimi sonucunda kumarin içerdiği için karaciğer hasarlarına yol açar.Bu sebepten ötürü Seylan tarçını daha güvenilir sonuç verir.

  • SOĞAN  Hayvanlar üzerindeki deney sonucu kan şekerinin düştüğü görülmüştür. Tip 1 ile Tip 2 diyabetlilerde 100 gr kızarmış soğan sadece şeker içeren bir gıda ile tüketildiği zaman 2 hastadan 1^inde kan şekerinin düştüğü gözlemlendi. Kısacası diyetlerinizde ve yemeklerde kesinlikle soğan tüketiniz.
  • ALOE VERA  Aloe vera en iyi bilinenlerden biri güneş yanıklarının oluşturduğu ağrıların giderilmesinde etkilidir.Açlık kan şekerinin %1.05 düşürdüğü göründü.Kısacası şekerin oranını düşürdüğü ve yanıklarda iyi geldiği belirtiliyor.

Yan etkiler oluşturabilir.

  • ÇEMEN OTU  2 ila 3 Ay süresince yemeklerden sonra tüketildiğinde kolesterol ve kan şekerinin düşürdüğü 100 %100 olmasada düşürdüğü gözlemlenmiştir. Çemen otunu çiğnediğinizde uzun bir süre diyabet hastalığına yakalanmama sansı yüksektir.

Yan etkileri: Mide bulantısı yapabilir.

  • BERBERİN  Anti-Diyabetik etkeni nedeni ile uzun zaman araştırılmaktadır.Kan lipitini, düşük inflamasyonu ile düşük olan kan şekerinizi iyileştirmek için kullanılır.36 Hasta üzerinde denendiğinde diyabet için kullanılan metformin kadar etkili olduğu belirlenmiştir. HbA1c %9.47 den %7.48 e düşürmüştür.Açlık kan şekeri %36 yemekten sonra ki kan şekeri ise %44 azaltılmıştır.

Yan etkileri: İshal,gaz sorunları ve karın ağrısı oluşturabilir. Şeker hastalığı tedavisi için kullanılabilecek diğer ürünlere geçelim…

  • MAGNEZYUM  Bazı anket ve 600.000 katılımcının yaptığı deneyde diyet yapanların en çok magnezyum kullandığı kişilerden diyabetin gelişme riskinin magnezyumu az kullananlara göre %17 düşük olduğu gözlemlendi.Günde 200 mg magnezyum tüketmek %13 diyabet riskini ortadan kaldırır.Diyabet riski olan kişiler ve hastalar günlük magnezyum ihtiyacını karşıladığında riski asgariye indirir.
  • YABAN MERSİNİ  Vaccinium ailesinden gelen bu bitki şekerle mücadeleye iyi geldiği gözlemlenmiştir.Günde 3 kere 2 ay süresince tüketilen yaban mersini %16.3 yemek sonrası ise%13.5 HbA1c %7.3 kan şekerinin düştüğü kanıtlanmıştır.Diyabet hastaları için umut verici bir bitkidir. 6 Hafta boyunca yaban mersini suyunu içmek predediabetli kişilerin insülin değerlerinin iyileştiğini belirledi.
  • KROM  Deneyler sonucunda krom takviyesi tartışma konusudur.Bazıları hiçbir etken göstermediğini iddia etse de bazılarının kan şekerini düşürdüğü söylenmektedir.Fakat etkin olması için formu ve dozu belirlenmemiştir ve bunun için daha çok araştırma yapılması gerekir.

NOT: Bütün hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.Verdiğimiz bu doğal bitki takviyelerinin etkilerine göre tüketiniz.Bilimsel araştırmalara göre bazı deneyimliler bu bitkilerin hiç bir etkisini göstermediği bazı araştırmacılara göre de etkin olduğu kanıtlanmıştır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir