Atışeri Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır?

Anadoluda harnup olarak bilinen keçi boynuzunun sağlık açısından etkileri sayılamayacak kadar çoktur. Kalsiyum kaynağı olan bu bitkiiçerisinde çok sayıda mineral ve vitamin barındırmaktadır. İngilizce adı olan ‘carob’ “Yakup Peygamberin Ekmeği” manasına gelmektedir.

Atışeri Keçiboynuzu Özü Faydaları

-Keçiboynuzu, akciğer kanserine yakalanma riskini yok etme özelliğine sahiptir.Ancak bu hastalığı tedavi edici özelliği yoktur.

-Kalsiyum deposu olan bitki süttten % 300 kat daha fazla kalsiyum içeririr.

– Keçiboynuzu, hareketli sperm sayısını artırma,hareketli spermleri daha hareketli kılmak ve hem de spermin baş kısmında bulunan acrosome içeriğindeki enzimlerin aktivitesini yükselterek, yumurta zarının parçalanmasını sağlayabilecek özelliğe sahiptir.

-İçeriğinde yoğun lif bulunduran bitki bağırsakları temizleme özelliğine sahiptir.

-İçerdiği yüksek vitaminler sayesinde diş ve diş etlerinin güçlenmesine yardımcı olma ve yenildiği vakit dişleri beyazlatma özelliğine sahiptir.

-Bağışıklık sistemini destekleyerek soğuk algınlığı, grip ,öksürük , alerji gibi hastaalıkların önüne geçebilecek özelliktedir.

-Keçiboynuzunun vucudun maruz kaldığı radyasyonu dışarı atma özelliği vardır.

-Keçiboynuzu karaciğeri yenilemekte, vücuttan ağır metallerin atılmasını sağlamaktadır.

– Akciğer ödemine karşı keçiboynuzununçok etkili bir besindir.

-Balgam söktürücü özelliği çok güçlüdür.

– Astıma karşı olan etkisi çok fazladır.

-Kandaki zehirli maddelerini temizleme özelliğine sahiptir.

-Zengin mineral ve besin kaynağı olan keçiboynuzu çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini destekleme özelliğine sahiptir.

– Kemik erimesi ve kansızlık gibi sorunları önleyebilmektedir.

– Keçiboynuzu ve keçiboynuzu özü İçeriğindeki gallik asitin vucuda faydası çok fazladır.

-Guatr rahatsızlığından dolayı nefes darlığı çekenler de olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmişlerdir.

Atışeri Keçiboynuzu Özü İçindeki Mineral ve Vitaminler

Mineral olarak Kalsiyum, Demir, Potasyum, Magnezyum, Fosfor, Çinko, Mangan, Sodyum minerallerini, vitamin olarak  A,D,E,B2,B3 vitaminlerini ihtiva etmektedir. Ayrıca gallik asit ve diğer etken maddeleri içermektedir.

Atışeri Keçiboynuzu Özü Nasıl Kullanılır?

Keçiboynuzu özü  sulandırarak içebilir, yoğurt veya süte karıştırabilir veya her türlü gıdada şeker yerine kullanabilir.  Günde 4 çorba kaşığı kadar kullanılabilir. Keçiboynuzu özü, aç karnına yenirse tok tutar ve kilo vermek amacıyla kullanılabilir.

Şeker sorunu olanlar özünü değil direk keçiboynuzunu tüketebilir.

Keçiboynuzunda ve keçiboynuzu özü içinde yağ, kafein, gluten ve kolesterol bulunmaz.

Atışeri  Keçiboynuzu Özü Fiyatı

Atışeri Keçiboynuzu Özü Organik Soğuk Pres 250 cc 8,99 TL den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir